Jas logo

Adres Atelier Jas
Armada for World Children
  Armada for World Children in Den Haag
Armada for World Children in Den Haag

Armada for World Children
By JAS

De Armada for World Children die de hele zomer in de Haagse Hofvijver lag, is door JAS opgedragen aan de kinderen van Unicef. De Armada is een vloot van verbondenheid met en bescherming van alle Wereldkinderen. De installatie was bovendien de start van een internationale campagne, naar een idee van Jas, rond het Darling-plantje.

De Armada biedt symbolisch onderdak aan misbruikte en mishandelde kinderen en aan slachtoffers van oorlog en armoede. De Armada zit vol jong leven.

Darling

De Armada neemt stelling voor de poorten van de wetsbeschermers die de Wereldkinderen de reddende hand moeten toesteken.

De installatie bestaat uit 12 arken (een voor elke Nederlandse provincie) van 7,5 meter lang en 2,5meter breed. Op elke ark staat een huis van levende bloemplanten. Elk huis is opgebouwd uit ongeveer 3500 planten van een en dezelfde kleur.

Darling

De Armada for World Children gaat in 2002 naar Berlijn, Parijs en Londen om ook daar aandacht te vragen voor de kinderen van Unicef en uiting te geven aan de noodzaak om iets te doen en niet passief te blijven toekijken.

De Armada for World Children komt tot stand met de volle sympathie van Unicef.


logo UnicefDe Armada for World Children wordt gesponsord door:

Logo Bloem
Merkhouder van natuurlijke gezondheidsproducten, Winschoten - Nederland